DS AUTOMOBILES VZDÁVÁ HOLD GASTRONOMII

• Gastronomie, symbol francouzského životního stylu, je i jedním ze atributů cestování ve francouzském stylu, které nabízí společnost DS Automobiles
• Julien Dumas, jeden z nejkreativnějších šéfkuchařů své generace, se stal gastronomickým ambasadorem společnosti DS Automobiles
• Julien Dumas jezdí v novém plug-in hybridu DS 7 E-TENSE
Gastronomie je vedle kultury a módy symbolem francouzského životního stylu. Společnost DS Automobiles se od svého vzniku věnuje mnoha různým aspektům gastronomie. V rámci exkluzivního programu ONLY YOU PRIVILEGE uspořádala již řadu výjimečných kulinářských zážitků a gastronomii neopouští, protože chce i nadále oslovovat labužníky.
Julien Dumas jmenován gastronomickým ambasadorem společnosti DS Automobiles
Od roku 2010 je na seznamu nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO zapsán i „gastronomický pokrm Francouzů“. Potěšení z chuti, harmonie mezi člověkem a produkty přírody, pečlivý výběr pokrmů ze stále se rozšiřujícího souboru receptur, dobré produkty, jejichž chutě spolu ladí, spojení jídla a vína, krásně prostřený stůl a specifická řeč těla během degustace jsou tak označovány za výjimečné dovednosti, za způsoby sdílení a projevování emocí.
Na podporu tohoto závazku se Julien Dumas, šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou, který pracuje v restauraci Bellefeuille v pařížském hotelu Saint James, stal gastronomickým ambasadorem společnosti DS Automobiles. Julien Dumas ve své restauraci nabízí sezónní kuchyni zasvěcenou přírodě.
Velmi pečlivě dbá na vztahy se svými dodavateli, k nimž patří česači plodů, zelináři, dodavatelé ryb i masa, upřednostňuje autenticitu farmářů a rybářů a nabízí výtečnou chuť svých pokrmů.
Hybnou silou Juliena Dumase jeho práce jsou právě tato setkávání a cestování, dále pak oceán se svými rybami, měkkýši, chaluhami a travinami na mořském břehu. Tyto úniky do přírody jsou v souladu s ekologicky odpovědným přístupem k vaření.
Julien Dumas jako gastronomický ambasador společnosti DS Automobiles jezdí v nové DS 7 E-TENSE, plug-in hybridu, který je schopen ujet až 65 km (cyklus WLTP) v režimu nulových emisí. Nová DS 7 E-TENSE je díky svým technologiím, výběru materiálů a eleganci pozvánkou k cestování ve francouzském stylu. Stavá se ideálním společníkem při objevování nových nápadů a setkávání s výrobci kvalitních produktů.
„Velmi oceňuji přístup společnosti DS Automobiles, a to jak z hlediska lásky k francouzskému know-how, tak z hlediska vývoje v oblasti technologií, které se podílejí na energetické transformaci. Pokud tyto hodnoty přenesu do svého oboru, jsou to pilíře mé kuchyně, která je sezónní a respektující životní prostředí. Stejně jako DS Automobiles pracuji přímo s mistry oboru. Mám vlastní zeleninovou zahradu a jsem velmi spjatý s mořem. Své inspirace a cesty mezi městem a mořem vysvětluji ve svém menu a jeho rubrikách. Tyto výlety jsou vždy novým zážitkem, o který se velmi rád podělím.“
Julien Dumas, gastronomický ambasador DS Automobiles
„Když se mluví o francouzském know-how, je gastronomie zcela zásadní. Šéfkuchař Julien Dumas má svůj vlastní jedinečný podpis. K lidem, se kterými pracuje, má velmi blízko. Tyto vztahy se promítají do nezapomenutelných příběhů a výjimečných produktů. Touha po dokonalosti, sdílení a autenticitě jsou hodnoty, které jsou nám velmi blízké. Společně chceme ukázat světu francouzský životní styl. Společným posláním je také ekologická odpovědnost, protože DS Automobiles bude od roku 2024, tedy od příštího roku, uvádět na trh výhradně 100% elektrické modely.“
Béatrice Foucher, generální ředitelka DS Automobiles
Julien Dumas se bude jako gastronomický ambasador podílet na nových zážitcích spojených s cestováním ve francouzském stylu. Během několika následujících měsíců představí šéfkuchař svůj svět a předvede dokonalé know-how své kuchyně a společnosti DS Automobiles.
Julien Dumas se ve své roli ambasadora DS Automobiles připojí k Jeanu-Éricu Vergneovi, dvojnásobnému šampionovi Formule E a jezdci týmu DS PENSKE Formula E Team.